Nieuws van Bonaire

SZW start met aanvraag schoolbenodigdheden

school artikelen

Kralendijk – Ouders van kinderen die (na de komende zomervakantie) naar de middelbare school gaan, kunnen bij de RCN unit SZW een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de kosten voor schoolbenodigdheden. Het SZW school-pakket bestaat uit waardebonnen voor onder andere schooluniformen, schoenen en schrijfwaar. Gezinnen op Bonaire met een inkomen tot $1.250 netto per maand komen in aanmerking voor deze steun. Op Sint Eustatius is de inkomensgrens $1.583 en op Saba $1.480 netto per maand per huishouden. Als er meerdere kinderen uit het gezin naar de middelbare school gaan, kan ook een aanvraag worden gedaan als het inkomen iets hoger ligt.

Een aanvraag kan worden gedaan bij het kantoor van de unit SZW of via e-mail. Het aanvraagformulier is te vinden op www.rijksdienstcn.com onder ‘Sociale Zaken’. Op Saba en Sint Eustatius kunnen ouders en verzorgers tot 1 juli van maandag tot en met donderdag terecht in de ochtenduren. Op Bonaire zijn er speciale spreekuren in de week van 15 en 22 juni op maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.30 en 15.30 uur. Ouders en verzorgers die op deze tijdstippen niet de mogelijkheid hebben om langs te komen en geen digitale aanvraag kunnen doen, kunnen een afspraak maken door een email te sturen naar onderstand@rijksdienstcn.com of te bellen of WhatsApp’en naar +599 781 0343.

De aanvragers moeten een geldige sédula, loonstroken van de afgelopen twee maanden, bankafschriften van de afgelopen twee maanden en een trouwboek of familieboek meenemen of meesturen. Deze documenten moeten ook aangeleverd worden van een partner die deel uitmaakt van hetzelfde huishouden. Daarnaast moet aangetoond worden dat het kind naar de middelbare school gaat door middel van een bewijs van inschrijving, of het laatste rapport van de basisschool. Een voogd of verzorger moet ook een beschikking laten zien waaruit blijkt dat hij of zij de wettelijke verzorger is. De unit SZW hoopt dat zoveel mogelijk mensen digitaal een aanvraag doen in verband met de maatregelen rondom corona. De aanvragers die toch naar het kantoor komen, kunnen in de wachtkamer alvast het aanvraagformulier invullen, zodat de contactmomenten snel verlopen en er niet teveel mensen samenkomen in het gebouw.

Ouders van kinderen die naar het basisonderwijs gaan, kunnen voor ondersteuning contact opnemen met het Openbaar Lichaam.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo