Nieuws van Bonaire

75 jaar vrijheid ook op Saba herdacht

The Bottom – Ook op Saba zijn gisteren de gevallenen van de tweede wereld oorlog herdacht.

Om 14.00 uur in de middag vond de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats bij het oorlogsmonument voor de slachtoffers van WO II. Op het monument staan ​​de namen van 129 personen van de Nederlandse Antillen, waaronder 11 Sabanen, die zijn omgekomen tijdens de oorlog 1940-1945. De meerderheid van de Antilliaanse slachtoffers waren zeevarenden die aan olietankers werkten.

Rocargo

Eilandgouverneur Jonathan Johnson en student Billie-Jean Rodrigues-Lopez legden een krans bij het monument in aanwezigheid van eilandsecretaris Tim Muller, SCS-leraar Peter Johnson. Rodrigues-Lopez creëerde haar eigen krans van natuurlijke materialen die ze tijdens wandelingen tegenkwam. Ter ere van de gevallenen werd twee minuten stilte in acht genomen.

Lees ook :

Deel dit artikel