Nieuws van Bonaire

Inventarisatie van Bonairiaanse ingezetenen in het buitenland

Door de COVID-19 pandemie zijn er veel mensen die momenteel niet zomaar terug kunnen naar het land waarvan zij ingezetene zijn. Zo ook Bonairiaanse ingezetenen die momenteel niet de mogelijkheid hebben om terug te keren naar het eiland. Het eilandelijk beleidsteam (EBT) gaat het aantal ‘gestrande’ eilandbewoners nu duidelijk in kaart brengen.

Door de snelheid waarmee het Coronavirus om zich heen grijpt is het bestuur op Bonaire (en het Ministerie van I&W) genoodzaakt geweest om snel preventieve maatregelen te nemen om haar gemeenschap te beschermen tegen dit virus. Nu de eerste maatregelen genomen zijn om veiligheid op het eiland te waarborgen, is het belangrijk om te kijken waar hulp kan worden geboden aan ingezetenen die momenteel niet op het eiland zijn. Dit is alleen mogelijk als duidelijk is om hoeveel mensen het gaat en waar deze zich bevinden.

Om duidelijk te krijgen waar Bonairiaanse ingezetenen, die zich niet op het eiland bevinden en  hulp nodig hebben, doet de Gezaghebber een oproep om zich tot uiterlijk 23 maart 2020 te melden door een mail te sturen naar  registra@bonairegov.com of te bellen naar +599 715 9199 (bellen kan van maandag – vrijdag  van 07:00 – 21:00. Zaterdag en zondag tussen 10:00 – 18:00 (lokale-tijd))  

De betreffende persoon dient het volgende door te geven:

  • Volledige naam
  • Geboortedatum
  • Telefoonnummer 
  • Email adres
  • Plaats waar men zich nu bevindt

Als u iemand kent die op Bonaire woont maar momenteel niet op het eiland is of kan komen, wordt u verzocht diegene hierover in te lichten. Hoe de hulp er uit gaat zien wordt, mede aan de hand van de inventarisatie, nog bepaald. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo