Nieuws van Bonaire

RCN- Communicatie geeft training op Curaçao

Op de foto: Shurandy  Thodé, digitale media adviseur- RCN en Lucia Beck, manager communicatie-RCN  ontvangen van Maharo Isenia, interim directeur Communicatie directie AZ een kleine waardering voor hun inzet. 

Kralendijk – Op verzoek van de regering van Curaçao hebben twee medewerkers van de afdeling communicatie van RCN vorige week trainingen gegeven aan communicatiedeskundigen van de verschillende ministeries van de regering van Curaçao. Dit o.a. in het kader van de kabinetsreactie (Kabinetsreactie op Voorlichting van de Raad van State en Interdepartementaal Beleidsonderzoek Koninkrijksrelaties) waarin meer samenwerking tussen de landen en eilanden wordt gestimuleerd. 

In april van dit jaar was de interim directeur Communicatie van Algemene Zaken van de regering van Curaçao op Bonaire om te zien hoe de afdeling Communicatie van RCN functioneert. Ook kreeg hij een introductie van de verschillende tools die de afdeling Communicatie inzet om haar werk te kunnen doen. 

Rocargo

Hierna volgde een uitnodiging vanuit Curaçao om de trainingen “Social Media Fundamentals”, “Relatie tussen media en communicatie” en “Inzet social media monitoringtools” te geven. 

Vorige week waren de adviseurs op Curaçao om deze trainingen aan ongeveer 20 communicatiedeskundigen van de regering van Curaçao te geven. De reacties waren zeer positief en er zijn afspraken gemaakt over het voorzien van meer trainingen en het uitwisselen van kennis en ervaring tussen de twee organisaties op het gebied van communicatie.

Deel dit artikel