Nieuws van Bonaire

Nieuwe editie van Bon Bini Bonaire

Kralendijk – Vandaag is een nieuwe editie van Bon Bini Bonaire verschenen. Het magazine is een halfjaarlijkse uitgave van het Kabinet van de Gezaghebber die bedoeld is om professionele relaties van het openbaar lichaam en andere geïnteresseerden in Europees Nederland te informeren over ontwikkelingen op Bonaire.

In het voorwoord signaleert gezaghebber Edison Rijna dat de stemming in de samenleving in de goede richting opschuift. ,,Het doet mij goed dat de mensen in beweging komen. Van zichzelf is de Bonairiaan een beetje afwachtend. Terwijl we barsten van de talenten en een groot arsenaal aan vaklieden en goed opgeleide young professionals hebben. We hebben echter de neiging het initiatief te makkelijk uit handen te geven. Daardoor blijft onderbelicht dat wij tot veel meer in staat zijn dan we zelf denken. Ik proef op straat een grote bereidheid mee te helpen aan een Bonaire waar welvaart en welzijn in balans zijn en vooruitgang hand in hand gaat met het behoud van onze identiteit, cultuur, natuurlijke rijkdommen en typisch Bonairiaanse tradities. Bonaire is een klein eiland: laten we de positieve vibe vasthouden, de krachten bundelen en schouder aan schouder werken aan het verbeteren van het leefklimaat voor iedereen. Samen staan we sterker”, aldus gezaghebber Rijna in het voorwoord.

1200

In de nieuwe editie gaat CEO Alfredo Koolman in op het duurzaamheidsbeleid van Water- en Energiebedrijf Bonaire. Binnen drie jaar zal het aandeel hernieuwbare energie op Bonaire verdubbelen. Nu ligt dat rond de dertig procent, in 2022 is zestig procent van het elektriciteitsgebruik afkomstig van zon, wind en batterijen. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vertelt waarom zij blij is met de Centraal Dialoog, directeur Ben Oleana van de Fundashon Cas Bonairiano komt aan het woord als oprecht bezorgde burger en young professional Roëlla Pourier geeft haar levensmotto prijs: ga niet bij de pakken neerzitten als het een keer tegenzit. Aandacht is er ook voor Edsun Trenidad, een jonge Bonairiaan die zich heeft opgewerkt tot de wereldtop van professionele bartenders en met zijn in maart in Den Haag geopende cocktailbar Bricks de ene na de andere award wint.

Bon Bini Bonaire is te lezen op de website van het openbaar lichaam.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo