Nieuws van Bonaire

Verzoeken latere sluitingstijden Horeca feestdagen, uiterlijk 3 december indienen

Kralendijk – Ondernemers in de horeca moeten hun verzoek voor een latere sluitingstijd rondom kerst en oud en nieuw op uiterlijk 3 december 2019 indienen. ( wet Winkelsluiting BES, staatsblad 2010-443). Dit heeft het Bestuurscollege van het openbaar lichaam Bonaire bekend gemaakt.  Alle verzoeken moeten naar de afdeling Post en Archief aan de Kaya Aruba 1 worden gestuurd. Ook moeten ondernemers een kopie van het verzoek sturen naar de Directie Ruimte en Ontwikkeling, afdeling beleid en projecten aan de Kaya Amsterdam 23.

Steeds meer ondernemers in de horeca willen tijdens de dagen rondom kerst en oud en nieuw later sluiten dan toegestaan. De ervaring leert dat ze tot het laatste moment wachten om hun verzoek in te dienen.  Dat levert problemen op voor de diensten van het OLB en KPCN die de verzoeken behandelen. Ze krijgen veel verzoeken tegelijk binnen. En juist in deze  periode zijn veel van hun medewerkers vrij. De diensten kunnen de verzoeken daardoor vaak niet op tijd verwerken. 

Met een uiterste inleverdatum heeft de overheid op tijd een idee van het aantal ingediende verzoeken. En weet de overheid ook welke horecazaken rondom kerst en oud en nieuw later willen sluiten. De overheid heeft dan meer tijd om te controleren of de verzoeken voldoen aan de eisen van de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid. Als het moet, kan de planning worden aangepast voor de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid tijdens de feestdagen. 

Verzoeken die na 3 december 2019 binnenkomen, worden niet meer door het openbaar lichaam behandeld. 

Neem voor meer informatie contact op met de Directie Ruimte en Ontwikkeling, afdeling beleid en projecten, Kaya Amsterdam 23, telefoonnummer 717 5330, toestel 5045 of 5046.

Rocargo
Deel dit artikel