Politiek & Bestuur

Bonden bezorgd over vermeende privatiseringsdrang BC

Volgens de Usibo zou het bestuurscollege verschillende taken willen privatiseren, net als eerder gebeurde met bijvoorbeeld WEB N.V. Foto: BES-Reporter

Kralendijk- De vakbonden op het eiland vertegenwoordigd in vakbonskoepel Usibo, maken zich zorgen over een vermeende privatiseringsdrang bij het MPB/UPB Bestuurscollege.

Dat zegt de Usibo dit weekeinde in een schrijven naar de lokale pers. “Wij vangen van de vakbond voor overheidspersoneel ABVO op, dat de overheid zou kijken naar de mogelijkheid om verschillende taken van de overheid te privatiseren”, aldus Usibo.

Volgens de Usibo zouden de plannen van het Bestuurscollege moeten worden gezien in het licht van de voorgenomen reorganisatie van het lokale overheidsapparaat. Eerder werden ook overheidstaken verzelfstandigd, zoals de telecommmunicatiediensten die werden ondergebracht in de Telbo, de vuilnisophaaldienst in Selibon en de Luchthavendienst in Bonaire International Aiport N.V.

Volgens de Usibo brengen dit soort plannen en geluiden ook onzekerheid met zich mee voor de werknemers en hun rechtspositie. De vakbondskoepel is dan ook van plan een aantal informatieve bijeenkomsten te organiseren om over het onderwerp van gedachten te wisselen.

Deel dit artikel