Nieuws van Bonaire

Atleten en Prins aangekomen voor Torneo di Reino

Kralendijk – De jonge Nederlandse atleten en Prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau zijn op Bonaire aangekomen voor de Torneo di Reino. Bij hun aankomst afgelopen zondagmiddag , zijn de Nederlandse atleten en de prins door gezaghebber Edison Rijna verwelkomd. Torneo di Reino begint officieel op maandag 7 oktober.  Bonaire  en Nederland bijten dan het spits van het toernooi af met een voetbalwedstrijd in Stadion Antonio Trenidad.  

Gezaghebber Edison Rijna heeft zich ingezet om Torneo di Reino in 2019 naar Bonaire te halen. ,,Ik vind het een mooi initiatief om jongeren via de sport op een goede toekomst voor te bereiden. Wat mij ook heel erg aanspreekt is dat het bij Toreno die Reino niet gaat om de competitie. Het samen spelen, de ontmoeting tussen verschillende jonge atleten van het Koninkrijk, daar gaat het om. Ik nodig iedereen uit om deze week de atleten uit Aruba, Curaçao, Nederland en Bonaire aan te moedigen en naar de wedstrijden te komen.”

Torneo di Reino maakt deel uit van een programma van het Nederlandse ministerie van Justitie. Samen met de Nederlandse stichting Laureus heeft het ministerie het programma ’Alleen jij bepaalt wie je bent’ opgezet. Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau is de voorzitter van Laureus. ‘Alleen jij bepaalt’ wie je bent’ is een programma om jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar via de sport een stevige basis voor de toekomst mee te geven. De jongeren kunnen bij professionele sporters clinics volgen. De deelname aan Torneo di Reino vormt het hoogtepunt van het programma. Op Bonaire is de organisatie van het sportevenement in handen van Jong Bonaire. 

Het programma  ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ valt in de autonome landen van het Koninkrijk onder de lokale ministers van Justitie.  De naam van het project verschilt per land. Op Aruba heet het initiatief ‘Bo futuro ta den bo man,’ op Curaçao ‘Ami, mi mes i mi logronan.’ De Arubaanse minister van Justitie Andin Bikker is zondagavond op Bonaire aangekomen om het toernooi bij te wonen.  Quincy Girigorie, de Curaçaose minister van Justitie, arriveert maandagmiddag op Bonaire.  

Deel dit artikel