Nieuws van Bonaire

Moeilijke weersomstandigheden bij Sunfish WK

Kralendijk – Ook tijdens de eerste racedag van de Sunfish WK voor de Jeugd en Masters categorieën houden de weersomstandigheden de gemoederen bezig. Race director Menno Vercouteren vindt het weer ‘moeilijk’ voor zowel zeilers als de race officials die de competitie in goede banen moeten leiden. De vurig gewenste ferme wind laat het opnieuw afweten en het beetje wind dat zich in de ochtenduren nog laat voelen komt meer uit het noordwesten dan uit de vertrouwde noordoostelijke richting. Voor de lokale zeilers een nadeel, dat juist de deelnemers uit Midden- en Zuid-Amerika, die de veranderlijke, zwakke wind gewend zijn, in de kaart speelt.

Na afloop van de eerste vier races beheerst het goed georganiseerde en gepassioneerde team uit Peru de hoogste regionen bij de jeugd, met vier van de vijf deelnemers in de top tien. De eerste plaats is vooralsnog voor Simon Gomez Ortiz uit Colombia met twee eerste, en twee tweede plaatsen.

Darius Berenos, die onlangs het Curaçaose kampioenschap op zijn naam schreef, vertegenwoordigt de ABC eilanden in deze top tien op een mooie achtste plaats. Bruno Brouwers en Bas van der Gulik staan na de eerste dag op 11 en 12. De zeven Bonaireaanse jeugdzeilers profiteren vooral van de start- en finishervaringen in dit WK.

De top van de masters wordt op de zes eerste plaatsen aangevoerd door  zes verschillende nationaliteiten, waarbij de Bonaireaan Sipke Stapert opvalt op de derde plaats. De Peruaan Alex Zimmermann is de onbetwiste winnaar in het algemene klassement met drie gewonnen races en een tweede plaats. Op 2 staat de Amerikaan Jason Pigot, op 4 de Curacaose Hans van der Gulik, op 5 de Nederlander Ronald van Asselt en op 6 Poopy Marçon uit Martinique. Hij kaapte de eerste plaats in de tweede race weg voor de neus van Zimmermann.  Ramon ‘Yellow’ Martis verdedigt Bonaire op 7, samen met George ‘Kabes’ Soliana op 8. Aruba komt de lijst binnen op 10 in de persoon van Theo Poiesz achter de Nederlander Gerard Vos.

Vandaag worden de races voor Jeugd en Masters voortgezet tot een maximaal totaal van negen races, als de wind meezit. Woensdagavond zullen de kampioenen in deze categorieën worden bekendgemaakt.

MBO studenten die een onontbeerlijke bijdrage leveren met hand en spandiensten als vrijwilliger

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo