Nieuws van Bonaire

Nieuw elan bij Bonaire International Airport

Kralendijk  Gedeputeerde Tjin Asjoe is deze week op werkbezoek geweest bij Bonaire International Airport (BIA).  Hij heeft een rondleiding gekregen op de luchthaven en daarnaast met de nieuwe interim directeur Jos Hillen gesproken over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot de toekomst van het vliegveld. Tjin Asjoe heeft het werkbezoek gebruikt om zijn visie voor de ontwikkeling van BIA aan de heer Hillen toe te lichten. Voor hem staat hierin de ontwikkeling van Bonaire als ‘Blue Destination’ centraal. “Wij zijn erg blij de heer Jos Hillen als interim-directeur van het vliegveld te hebben mogen verwelkomen en hebben er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk kunnen gaan bouwen aan een Bonaire waar uiteindelijk alle inwoners van Bonaire een beter leven gaan leiden en meer mogelijkheden aangeboden krijgen. Hierin speelt de luchthaven, als eerste contactpunt voor de toerist op Bonaire, een belangrijke rol”.

Met het aanstellen van een nieuwe raad van commissarissen en interim directeur is er een nieuw elan bij BIA ontstaan. Hierdoor komt er ook een gepaste afstand tussen het bestuurscollege en BIA zoals de code ‘corporate governance’ dat voorschrijft. Tjin Asjoe kijkt uit naar een goede samenwerking tussen het Bestuurscollege en BIA en geeft aan belang te hechten om de andere overheids NV’s op korte termijn op dezelfde wijze aan te pakken.

De heer Hillen gaf tijdens het gesprek aan dat het primaire onderhoud van het vliegveld een zeer hoge prioriteit heeft en een veilige afwikkeling van het luchtvaartverkeer centraal staat. Daarnaast wil hij een betrokken rol spelen in het stimuleren en initiëren van nieuwe luchtvaartverbindingen. “Veiligheid staat voor ons voorop en daarnaast willen we een aantrekkelijke luchthaven ontwikkelen voor zowel de klanten als medewerkers binnen de organisatie. Dit is voor ons van groot belang om de visie van een Blue Destination zo optimaal mogelijk te kunnen faciliteren vanuit het vliegveld”, aldus Hillen. Daarnaast zal hij zich aankomende tijd bezig gaan houden met duurzame oplossingen op het gebied van milieu en energieverbruik en de planvorming en realisatie van de uitbreiding van de luchthaveninfrastructuur. Voor Hillen is daarbij een goede afstemming en relatie met alle stakeholders zoals het bedrijfsleven, de inwoners van Bonaire, belangenpartijen, luchtvaartorganisaties en de ministeries in Nederland van belang. De heer Hillen is in juni benoemd en per 1 juli van start gegaan met zijn nieuwe rol als interim directeur van BIA.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo