Nieuws van Bonaire

Mooi slaagpercentage 2019 op de SGB

 

Door Frans van Efferink

Kralendijk – Op 28 juni was het een spannende dag op de SGB. De normen voor de berekening van de herkansingen kwamen binnen en daarmee ook de definitieve slaagpercentages. Alle onderwijsvormen hebben het beter gedaan dan in 2018 met vooral de in het oog springende score van 100% voor het VWO.

De HAVO tikte net niet de 80% aan en bleef steken op 79,4 %. Bij de MAVO is 94% van de kandidaten geslaagd en VMBO Basis scoorde 90% geslaagden. Ook de Kaderopleiding van het VMBO heeft het goed gedaan met 94% geslaagden.

Verder heeft het Praktijkonderwijs voor de eerste maal een schooldiploma uitgegeven. Hier waren 93% geslaagden en veel van deze leerlingen zetten hun onderwijsloopbaan voort op het MBO niveau 1.

Al met al een goed jaar, met een mooi resultaat voor de geslaagden. De SGB is blij met dit resultaat en hoopt dat de leerlingen die niet geslaagd zijn alsnog kans zien om volgend schooljaar alsnog hun diploma in een van de leerwegen te behalen.

Deel dit artikel