Nieuws van Bonaire

STINAPA aanwezig op CARIMAM bijeenkomst

Guadeloupe – STINAPA-biologe Caren Eckrich heeft onlangs in Guadeloupe de tweede CARIMAM-bijeenkomst bijgewoond. CARIMAM is een Caribisch netwerk van managers van beschermde mariene gebieden  die werken aan de instandhouding van zeezoogdieren (dolfijnen, walvissen, , zeekoeien, etc.).

De bijeenkomst werd gefinancierd door INTEREG Caribbean en heeft als doel de samenwerking in het Caraïbisch gebied te versterken.

Er waren meer dan 60 deelnemers uit 20 Caraïbische eilanden en gebieden aanwezig. Er werden nieuwe programma’s en onderzoeken gepresenteerd en er waren workshops over databeheer van strandingen, outreach- en communicatiestrategieën.

Eckrich had een interessante ontmoeting met de directeur van de regionale Sargassum bestrijding van Guadeloupe/Martinique, Jerome Roch, en besprak strategieën en instrumenten, successen en mislukkingen en recente onderzoeksbevindingen.

STINAPA moet ongeveer een keer per jaar in actie komen voor een stranding van een zeezoogdier en werkt samen met DCNA om observatie van zeezoogdieren rondom Bonaire te stimuleren en te delen. Men zou graag meer willen doen om te leren over het beschermen van onze zeezoogdieren. 

Potentiële projecten behelzen; het plaatsen van hydrofoon (onderwatermicrofoon) om de roep van walvissen op te nemen. Het starten van een foto-identificatieprogramma en meer mensen trainen in strandingen. Tevens wil STINAPA operators en booteigenaren voorlichting geven over de regels voor vaartuig gebruikers bij het benaderen van zeezoogdieren.

De bijeenkomst in Guadaloupe was een kans om meer inzicht te krijgen en contact te maken met andere professionals in de regio.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo