Nieuws van Bonaire

Filmavond : Een plastic vrij Bonaire

Zou jij zonder plastic kunnen leven? Het “A Plastic Free Bonaire” project en “Clean Coast Bonaire” organiseren donderdag 30 mei een filmavond. Het programma begint om 19.00 uur met een korte demo van de NOBO kunststof recyclingmachines van Boneiru Duradero die worden gebruikt in een pilootproject om gerecycleerde producten te produceren op Bonaire.

De film “From the Waste Up” begint om 19.30 uur. From the Waste up is een documentaire die het leven volgt van gezinnen in Vancouver, Canada, terwijl ze proberen een jaar zonder plastic te leven. Deze documentaire predikt niet; maar biedt inspiratie voor iedereen om zijn eigen wegwerpgewoonten opnieuw onder de loep te nemen.

Na de film worden de aanwezigen uitgenodigd om een ​​discussie te houden om te zien of sommige ideeën uit de film op Bonaire kunnen worden toegepast en om suggesties voor het verminderen van plastic afval te delen.

De toegang is GRATIS en iedereen is welkom. Er is een speciaal verzoek voor iedereen om ten minste twee artikelen HDPE nummer 2 te brengen. HDPE-2 wordt gebruikt voor melkpakken en wasmiddel flessen, maar kan ook worden gebruikt om nieuwe dingen te maken hier op Bonaire. Spoel de fles uit en verwijder het etiket.

Deelnemers zijn van harte welkom om hun eigen drankjes en snacks mee te nemen, maar Peanuts Bonaire zal aanwezig zijn om verfrissingen te verkopen.

Plaats: Voor de Sign Studio Workshop, Kaya Amsterdam (achter Homestyle)

Voor meer informatie:

aplasticfreebonaire@gmail.com
www.aplasticfreebonaire.org

Facebook @aplasticfreebonaire

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo