Nieuws van Bonaire

Ophalen nieuwe nummerplaten kan vanaf 17 juni

Ophalen nieuwe nummerplaten kan vanaf 17 juni

Kralendijk – Dit jaar kunnen burgers vanaf  17 t/m 28 juni hun nummerplaat ophalen bij de afdeling Financiën van het OLB, J.A. Abrahamboulevard 27, en wel non stop van 08.00 uur tot 18:00 uur. Dit geldt voor burgers of bedrijven met een tot en met vier nummerplaten.   

Burgers of bedrijven met meer dan vijf nummerplaten, moeten een afspraak maken om de nummerplaten op te halen in de periode 1 juli tot en met 31 augustus. Daarnaast burgers die de plaat niet in de periode van 17 tot en met 28 juni kunnen ophalen, kunnen  een afspraak maken om het op een andere dag op te halen. De afspraken kunnen via de afdeling Financiën worden gemaakt, telefoon 717 5330. Het is ook mogelijk om een mail te sturen naar belasting-olb@bonairegov.com. Vrijdag 31 augustus is voor hen de laatste dag om de nummerplaten op te halen. Als ze dat niet doen, vervallen hun rechten hierop. Let op, de openstaande schuld blijft staan.

Voor ontvangst van de nummerplaat moeten burgers een identiteitsbewijs (sédula) paspoort, of rijbewijs tonen en een uittreksel Kamer van Koophandel (dit geldt alleen voor rechtspersonen). Burgers moeten de volgende papieren overleggen: een kopie van betalingsbewijs aanslag, kopie betaling nummerplaat $ 8,40 (MF $ 5,60), kopie verzekeringsbewijs, kopie bewijs van woonplaats. Als kopie van bewijs woonplaat kunnen burgers een uittreksel uit de basisadministratie, een factuur van WEB of Telbo of een bankafschrift meenemen. Burgers moeten rekening houden dat het niet mogelijk is om bij de afdeling Financiën kopieën te maken. 

Het is belangrijk dat de burger die de nummerplaat ophaalt, de motorrijtuigenbelasting van 2019 en de jaren daarvoor al heeft betaald. Zolang een burger de motorijtuigenbelasting van ten minste de halfjaar van 2019 en de hele bedragen van 2017 en 2018 niet heeft betaald, kan deze persoon geen nieuwe nummerplaat krijgen. Als een persoon iemand anders machtigt om de nummerplaat op te halen, moet de gemachtigde een machtigingsbrief meenemen en de sédula of een kopie hiervan van de persoon die hem machtigt. Wanneer een persoon niet alle gevraagde documenten kan overleggen, kan hij/zij geen nieuwe nummerplaat krijgen. Die persoon moet dan op een andere dag terugkomen met de gevraagde papieren.

Deel dit artikel