Nieuws van Bonaire

Nieuwe nummerplaat voor Bonaire gepresenteerd

Het hoofd financiën van het Openbaar Lichaam geeft uitleg over de nieuwe nummerplaten. Foto: OLB

Kralendijk – Het afdelingshoofd van de afdeling financiën van het OLB, de heer Dudley Wederfoort, heeft op 16 mei de nieuwe nummerplaat voor Bonaire gepresenteerd. Het is een simpele witte plaat met zwarte letters geworden. Als reden voor het simpele ontwerp gaf Wedervoort aan dat de vorige nummerplaat erg gewild was vanwege de mooie kleuren en daardoor veel gestolen werd van auto’s.

De komende twee weken zal er een mediacampagne starten om het publiek te laten weten hoe en wanneer de nummerplaat vervangen kan worden. Bedrijven met meer dan 5 platen zullen een afspraak kunnen maken via een email adres. De nummerplaat voor de auto kost $8,40 en voor de motor $5,60. Het is belangrijk dat men aan kan tonen dat de wegenbelasting is betaalt over 2018 en minimaal de helft van 2019. Tevens moet men een verzekeringsbewijs kunnen tonen van het voertuig, een geldig identiteitsbewijs tonen en moet men kunnen aantonen op welk adres men woont.

Deel dit artikel