Nieuws van Bonaire

Knops en Ollongren hebben nieuw elan geproefd bij Bestuurscollege Bonaire

Den Haag – Het Bestuurscollege van Bonaire mag wat staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties betreft nieuwe projecten aandragen die worden toegevoegd aan het in november gesloten Bestuursakkoord.

Dat schrijft de bewindsman in zijn verslag van het werkbezoek dat hij eerder deze maand in gezelschap van minister Kajsa Ollongren aan Kralendijk heeft gebracht. ,,Het bezoek viel samen met het aantreden van een nieuw Bestuurscollege en een eilandsraad. Dit biedt de kans, in het belang van de burgers van Bonaire, voortvarend aan de slag te gaan met de uitvoering van het Bestuursakkoord en de ambities die de nieuwe coalitie daaraan in goed overleg kan toevoegen. De minister en ik proefden bij het Bestuurscollege nieuw elan en de wens met een stabiele ploeg concrete resultaten te boeken. In contact met de leden van de eilandsraad is ook het belang benadrukt over grenzen van politieke geschillen heen Bonaire verder te brengen”, aldus Knops.

De staatssecretaris kondigt voorts aan open te staan voor aanpassing van het door Den Haag aan de eilanden opgelegde systeem van onderhandse volmachten waarmee, zo blijkt elke verkiezing weer, op ruime schaal wordt gesjoemeld.

Deel dit artikel