Nieuws van Bonaire

Voorlichtingscampagne Europees Parlementsverkiezingen van start


Kralendijk – Op donderdag 23 mei 2019 zijn de Europees Parlementsverkiezingen.  Om inwoners van Bonaire, Saba en Sint Eustatius te informeren over het stemproces start de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) 11 april met een voorlichtingscampagne.

Eens in de 5 jaar worden de Nederlandse leden van het Europees Parlement gekozen. In dit Parlement worden beslissingen genomen over belangrijke onderwerpen, zoals toerisme, klimaatverandering en veiligheid. Inwoners van Caribisch Nederland met de Nederlandse nationaliteit, die 18 jaar of ouder zijn en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht, mogen naar de stembus.

RCN informeert de inwoners over het stemproces door middel van krantadvertenties, posters, radiospots en tv commercials. Daarnaast wordt Facebook  breed ingezet en is algemene informatie te vinden op de website van RCN. Thema’s die belicht worden zijn: wat moet je meenemen naar het stembureau? Wat is een geldig identiteitsbewijs? Hoe machtig je iemand om namens jou te stemmen? Wat doe je als je jouw stempas kwijt bent? En waar zijn de stemlokalen?

RCN voert de voorlichtingscampagne uit in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen.

Kijk op www.rijksdienstcn.com/europeesparlement voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina Verkiezingen Europees Parlement CN.

Elke stem telt!

Deel dit artikel