Nieuws van Bonaire

Basisboek groenten en fruit op Bonaire

Wat is er lekkerder dan een maaltijd met vers geplukte spinazie?

Een mooie stoofschotel van je eigen okra?

Een rijpe papaya, nog warm van de zon?

Plattelandsontwikkelingsprogramma POP Bonaire heeft het eerste boek voor het zelf telen van groenten en fruit op Bonaire gemaakt: het Basisboek groenten en fruit op Bonaire. Dit boek is voor iedereen die groenten en fruit wil telen in zijn eigen tuin. Je ziet stap voor stap hoe je een groentetuin aanlegt, verzorgt en oogst. De foto’s laten zien wat je moet doen. De teksten verduidelijken het verhaal.

De inspiratie voor het boek komt uit de workshops met Rocky Emers aan volwassenen en met Edshel Martha aan jongeren.

Bij de officiële presentatie van het boek bij de Strea Briante school is het eerste exemplaar aangeboden aan de heer Nolly Oleana, hoofd OC&W van het RCN. Er zijn boeken gedoneerd aan de hoofden van de scholen voor gebruik in de schooltuinen.

Het boek zal ook gebruikt worden bij workshops in de wijken en bij de MBO Groen opleiding. U kunt voor $12,50 een eigen Papiamentstalig exemplaar kopen bij Addo’s Bookstore.

Het boek is gratis digitaal beschikbaar in het Papiaments, Nederlands en Engels op de Dutch Caribbean Biodiversity Database (www.dcbd.nl – zoek op het woord basisboek). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met popbonaire@gmail.com.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo