Nieuws van Bonaire

Grote opruiming onder de noord en zuidpier

Grote opruiming onder de noord en zuidpier

Tijdens de opruimactie zijn 120 autobanden uit het onderwaterpark verwijderd

Afgelopen zaterdag en zondag 19 en 20 januari heeft er een grote opruimactie plaats gevonden onder en om de noord en de zuid pier van Kralendijk. Het ging om een gezamenlijke actie van duikschool Dive Friends Bonaire, het OLB, STINAPA, Junior Rangers, STCB en Selibon.

Op zaterdag was de noord pier aan de beurt. Vrijwilligers zijn in groepjes het water in gegaan met duikuitrusting om zonnehoeden, blikjes, flessen en ander klein afval te verwijderen. Een andere groep duikers is aan de slag gegaan om zoveel mogelijk autobanden te verwijderen. Hierbij was het constructiebedrijf Arcadis aanwezig met een kraan om de banden in grote zakken naar boven te hijsen.

De havenmeester hielp mee met het verwijderen van de banden

Havenmeester Gunter Flanegin in actie op de noord pier

Een team Rangers van Stinapa heeft samen met een aantal vrijwilligers autobanden van Klein Bonaire verwijderd. Bij het verwijderen was een bioloog aanwezig die aangaf welke banden wel en niet konden worden verwijderd ivm koraal en spons groei.

Op zondag was de zuidpier aan de beurt. Gezaghebber Rijna was ook met duikuitrusting aanwezig om de vrijwilligers te helpen bij dit grote project.Ook hier werden voornamelijk autobanden en klein afval verwijderd. De organisatie heeft bekend gemaakt dat er 150 autobanden uit het onderwaterpark van Bonaire zijn verwijderd.

Grote opruiming onder de noord en zuidpier

Gezaghebber Rijna klaar voor actie

De clean-up is mogelijk gemaakt door een donatie van een aantal bedrijven die de afgelopen maanden gewerkt hebben aan de renovatie van de zuidpier.

 

Deel dit artikel