Bonaire

Een kijkje in de truck: Kite City

Nuno en Noortje in de truck. Foto: Guusje van der Leer

Ik kom aan op Te Amo Beach. Niet te missen is de witte food truck die daar op de parkeerplaats staat. Om de truck heen staan redelijk wat mensen en het is gezellig druk. Het kleine terrasje ervoor biedt door middel van doeken schaduw aan om bij te komen van de hitte die Bonaire iedereen biedt, maar soms ook teveel wordt. Op de grond liggen een paar niet te missen rode zitzakken met het logo van Kite City erop. Daar omheen staan er nog wat statafels waar mensen kunnen genieten van het overheerlijke eten wat Kite City aanbied.

Rocargo

Al relaxend op een zitzak, of staand aan een tafel heb je een goed uitzicht op de azuurblauwe oceaan die voor je ligt te blinken in de zon. I like this place already.

Wanneer ik het trapje opklim om bij het raam van de food truck te komen, staan er twee gezellige mensen te bakken. Nuno en Noortje. Een grote vis ligt klaar op het aanrecht om bereid te worden voor de hongerige magen en het ruikt er heerlijk.

Hoe het is begonnen

Als ik vraag hoe ze op Bonaire zijn beland begint één van de twee eigenaren, Nuno, enthousiast te praten. “In 2012 ben ik voor twee weken vakantie naar het eiland vertrokken. Mijn liefde voor kitesurfen is groot en het eiland was perfect. Familie van mij heeft een vakantiehuis hier en na twee uur wist ik al dat ik hier wilde blijven. Eindstand, ik ben nog steeds op die vakantie!” Ik moet lachen. Doe mij ook een 6 jaar durende vakantie alsjeblieft.

Rocargo

“Voordat ik hier kwam deed ik online werk dus kon ik overal werken waar ik wilde. Ik deed hier vrijwel niets. Soms werkte ik een uurtje per dag en soms niet eens dat. Toen mijn huidige businesspartner André mij vroeg of ik hem wilde helpen met zijn project “food truck” was ik meteen in voor het plan. André is als een broer voor mij dus ik wilde hem maar al te graag helpen. Geld maakte niet uit.”

Achter mij hoor ik zachtjes de golven op het zand slaan en vogeltjes fluiten vrolijk mee. De chille vibe die Kite City uitstraalt heeft een positieve werking op me.

Terwijl Nuno mij met overduidelijke passie voor zijn truck alle informatie geeft, bakt Noortje er op los. Geuren van verse tonijn en andere soorten vis dringen mijn neus binnen, heerlijk.

“André was uitgenodigd door de organisatie van een kitesurf event om daar de catering te doen, dus huurde hij deze food truck. Uiteindelijk besloot hij dat hij de food truck wilde houden en ben ik in beeld gekomen. We wilden verder gaan op het kite strand maar niet eens twee maanden verder moesten we daar weg. Er mochten geen commerciële activiteiten daar uitgevoerd worden buiten de kite scholen om. Het huidige plekje op Te Amo Beach werd ons aangeboden en daar staan we nog steeds. Ons concept en ideaal was om te kitesurfen, chillen en eten te verkopen. Dat eten verkopen gebeurd uiteraard nog steeds en daar hebben we mega veel plezier in, maar het kitesurfen gebeurd hier niet. De verhuizing was achteraf wel ideaal, we ontmoeten super veel leuke mensen. Waaronder jouw broer!”

Wat is het eiland toch klein, hè?

Uniek

Nieuwsgierig vraag ik Nuno en Noortje, een power koppel in de truck, wat hun food truck dan zo speciaal maakt. Ik bedenk mij dat Nuno en Noortje vast een reden voor het succes zijn, want deze twee stralen rust uit, maar ook humor en energie.

“Kite City is speciaal door drie dingen. Het eerste is dat er vanaf de binnenkant altijd ‘a good mood and good vibes’ zijn. We zijn hier niet alleen om te verkopen maar willen ook mensen zien lachen en een goede tijd bezorgen.”

Told you, ze zijn onderdeel van het succesvolle recept. Ik heb gelachen én een goede tijd gehad.

“Het tweede ding is ons menu. We focussen ons vooral op de oceaan. We hebben áltijd verse vis en de tonijn burgers zijn super populair bij ons. Naast tonijn focussen we ons vooral op witvis maar we hebben ook gewoon vlees. Het derde ding is de locatie. We zijn super makkelijk bereikbaar en zitten aan het vrijwel enige publieke strand.”

Dat is waar. Nadat je hebt besloten dat je jezelf nu wel lang genoeg op het strand hebt geparkeerd loop je recht in de armen van Kite City om je honger te stillen.

Ik vraag Nuno en Noortje wat het grappigste of meest bijzondere is wat ze tot nu toe hebben meegemaakt in de geschiedenis van Kite City. Nuno begint te lachen en moet hier een tijdje over nadenken.

“Geloof me, over vijf jaar kunnen we een boekwerk maken met alle grappige dingen die hier zijn gebeurd.”

Zijn partner in crime Noortje valt hem bij voor een antwoord. “Maxima en Willem Alexander!” Nuno stemt in en begint weer enthousiast door te vertellen.

“We serve Queens” 

Op 1 mei 2015 waren Maxima en Willem Alexander op het eiland. Ze hadden een speciale aanvraag voor verse vis. Een goede vriend van me was toentertijd de manager van het hotel waar ze verbleven, Bellafonte. We werden uitgenodigd om voor ze te koken, verplaatste de food truck en toen kon het beginnen. We kookten voor het Koninklijke paar, de security van het koppel en alle stafleden eromheen. We kookten de eerste dag voor ze en de dag erna mochten we weer koken.” Vandaar dat achterop het t-shirt wat ze beiden dragen staat: “we serve Queens”.

Ondertussen begint het te regenen op het normaliter zonovergoten Te Amo Beach. Nuno biedt me gelijk een plekje, droog, in de food truck aan. Ik vraag hem of hij nog bijzondere toekomstplannen heeft.

“Toekomstplannen zijn er genoeg. Maar, die kan ik pas vertellen als het moment daar is.”

Ik zeg hem dat hij ons meteen moet bellen als het zover is, als Noortje weer bijspringt dat hij wel kan vertellen over hun concept “CookinGroove.”

“CookinGroove” zijn 2 gekke Portugese jongens. We houden van goede muziek en van koken. We doen privé catering in huizen en draaien er muziek bij. Het is een nieuw concept op Bonaire wat nog niemand anders heeft uitgevoerd. De eerste keer dat we het probeerden was Red Palm en daarna hebben we het nog een keer in een privé huis gedaan. We focussen ons met dit concept wel echt op het laagseizoen, in het hoogseizoen is het te druk met Kite City en Aquaspace erbij.”

Andre en Nuno tijdens CookinGroove. Photo: CookinGroove

Als afsluiter verteld Nuno dat hij het écht bijzonder vindt als ze één keer per jaar op het kite strand mogen staan bij een kite event. “Dat is speciaal voor ons omdat het herinneringen oprakelt. Daar is Kite City begonnen. Noortje is hier ook komen werken dankzij het kitesurfen. Zij kwam naar Bonaire voor het kitesurfen, was twee jaar klant bij ons en kijk waar we nu staan.” Hij zegt er nog achteraan dat je alleen bij Kite City mag werken als je ook daadwerkelijk kan kitesurfen.

Ben jij ook benieuwd naar deze gezellige kite liefhebbers en hun overheerlijke tonijnburgers? Voor good vibes is Kite City elke dag geopend van 11:00-16:00 op Te Amo Beach, tegenover het vliegveld.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo