Bonaire

De toeristische sector is het wachten beu

masterplan

Precies een jaar geleden werd het Strategisch Toeristisch Masterplan voor de periode 2017-2027 gepresenteerd

Ingestuurd artikel door BONHATA

Rocargo

Kralendijk – Op 1 december 2017 is het Strategisch Toeristisch Masterplan voor de periode 2017-2027 definitief gepresenteerd. Dit plan is in opdracht van de overheid opgesteld en uit eerdere communicatie blijkt dat er door veel partijen postief op wordt gereageerd. Dit plan voorziet in een gefundeerde aanpak, waar de private sector en de overheid gezamenlijk de handen ineen slaan om de welvaart op Bonaire te laten groeien, de natuur een hoge prioriteit te geven en meer kansen te bieden aan haar bewoners. Klik HIER om het te plan te lezen

Op 30 oktober 2018 sprak de directeur van BONHATA, Peter Jager, de eilandsraad toe en vroeg wederom om een besluit ten aanzien van dit plan. Als de overheid van mening is dat toerisme een belangrijke pijler is voor Bonaire, dan dient zij actie te ondernemen. Het plan voorziet in groei voor het eiland, waarin rekening is gehouden met natuur, mens en ontwikkeling.

De komende jaren heeft de toeristische sector de kans gezond te groeien. Deze groei brengt met zich mee dat Bonaire zich kan gaan ontwikkelen als een high-end (Blue) destination met oog voor haar natuur en cultuur. De inkomsten vanuit toerisme kunnen in 10 jaar bijna verdubbelen, waar wordt gekozen voor voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Massatoerisme moet beter worden gereguleerd en haar footprint op het eiland en de natuur moet kleiner worden. Focus op natuur en cultuur past in een lange termijn visie en zal uiteindelijk het aantal banen flink doen groeien.

Maar voordat de sector kan oogsten, moet er eerst worden gezaaid. Er zal moeten worden geinvesteerd in het product toerisme. Zodra het strategische plan is goedgekeurd, dient er een sterk en professioneel TCB te worden gevormd. Deze organisatie heeft naast de juiste mensen ook een gedegen budget nodig. Door het aanpassen van de room en head tax en het correct innen van de belastingen genereert men fondsen voor zaken als milieu, infrastructuur en het promoten van ons prachtige eiland.

Vandaag, zaterdag 1 december, is het precies een jaar geleden dat het Strategisch Toeristisch Masterplan werd opgeleverd. Een jaar waarin we al heel veel hadden kunnen doen. De toeristische sector wil de overheid daarom nogmaals zeer dringend verzoeken; kies voor de toekomst, kies voor de natuur, kies voor de bewoners van dit eiland en kies voor een gezond huishoudboekje.
Voer het Strategisch Toeristische Masterplan zo spoedig mogelijk in.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo