Nieuws van Bonaire

Functionaris KMar veroordeeld voor diefstal uit kluis

Kralendijk – Op dondermorgen stond in Kralendijk een ex-medewerker van de Koninklijke Marechaussee (KMar) terecht. J.B.C. wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van diefstal. Hij zou op 1 augustus 2018 tijdens een controle aan boord van een boot 500 euro uit de kluis hebben gestolen.

De nacht erop werd er op de boot ingebroken en werd nog meer weggenomen. C. werd kort daarna aangehouden. Hij bekent het wegnemen van de 500 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) BES is van mening dat de diefstal van de 500 euro kan worden bewezen, maar voor betrokkenheid bij de nachtelijk inbraak is geen bewijs.

Weliswaar heeft C. spijt betuigd, maar hij heeft door zijn handelen de reputatie van de KMar en dus van de overheid ernstig beschadigd. C. heeft zelf zijn ontslag ingediend bij de KMar. De officier van justitie heeft 40 dagen (voorwaardelijke) gevangenisstraf geëist met een proeftijd van drie jaar en daarnaast een werkstraf van 80 uur. De man is vanmorgen conform de eis door de rechter veroordeeld.

Deel dit artikel