Nieuws van Bonaire

Sportdelegatie gaat deelnemen aan Interscolaire spelen Peru

Kralendijk – Op 30 november a.s. reist een sportdelegatie naar Arequipa Peru om deel te nemen aan de interscolaire spelen van Consude. De Bonairiaanse delegatie gaat deelnemen aan de onderdelen schaken, atletiek, zwemmen en judo.  De leeftijd van de sporters varieert van 12 tot 14 jaar en er kan deelgenomen worden aan 9 verschillende sportdisciplines. Via de Indebon is Bonaire uitgenodigd om mee te doen met deze interscolaire spelen. Vorig jaar heeft ons eiland voor het eerst meegedaan in Cochabamba Bolivia.

Rocargo

De interscolaire spelen van Consude worden beschouwd als de beste op het gebied van sport voor kinderen tussen 12 en 14 jaar. Aan de individuele sporten doen alleen de kampioenen van elk land mee. Hierdoor gaat het niveau drastisch omhoog en de sporters kunnen daarna door naar de Odesur-spelen, de Pan-Amerikaanse Spelen, de finales van de Wereldspelen en de Olympische Spelen.

Bij de 9 onderdelen van sport kunnen zowel meisjes als jongens meedoen. Daarnaast zijn er ook sporten waaraan jongeren met een beperking aan mee kunnen doen. Volgens het hoofd van de Indebon, Peter Silberie, is het een eer dat Bonaire mee kan doen en als uitgenodigd land kan wedijveren aan de interscolaire spelen van Consude.

Vorig jaar heeft Bonaire deelgenomen met een delegatie van amper 20 atleten, terwijl andere landen met meer dan 200 sporters kwamen. Desondanks heeft Bonaire een grote indruk achtergelaten, en alle atleten en coaches vroegen om vlaggetjes en andere souvenirs van Bonaire. Tot slot vertelde dhr Silberie dat door het deelnemen aan deze spelen Bonaire op de wereldkaart gezet wordt, waarbij steeds meer mensen kennismaken met ons eiland. Er zijn belangrijke trainers die naar Bonaire willen komen om onze sporters te trainen voor de Pan-Amerikaanse spelen. De Indebon is erg blij met al deze successen en zal door blijven werken aan de kwaliteit van onze sport en de vooruitgang van onze sporters.       

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo