Nieuws van Bonaire

Benefiet-single “The Spirit of Bonaire” gelanceerd

Benefiet-single “The Spirit of Bonaire” gelanceerd

Op vrijdagavond 31 augustus presenteerde de groep artiesten, verenigd onder de naam “Blue Island Collective”, bij Delfins Beach Resort haar benefiet-single “The Spirit of Bonaire” aan de pers, de media en gegadigden. De verkoopopbrengsten van het nummer zijn bestemd voor de Bonaire Youth Outreach Foundation (BYOF) dat zich inzet voor de jeugd van Bonaire.

Initiatiefnemer Eric Gietman legde uit in zijn openingsspeech dat de naam “Blue Island Collective” is geïnspireerd door het Blue Destination Strategy Plan voor Bonaire. “Het is een veelbelovend plan voor een duurzame ontwikkeling van het eiland,” stelde hij. “Blue Destination staat niet alleen voor bescherming van het milieu, maar ook voor mogelijkheden scheppen terwijl je rekening houdt met de bevolking. Voor ons betekent “The Spirit Of Bonaire” in vrede samenleven, elkanders achtergronden en culturen respecteren, en elkaar helpen wanneer je kunt.”

Benefiet-single “The Spirit of Bonaire” gelanceerd

Juist die ‘Spirit Of Bonaire’ bracht de band tot de unanieme beslissing de verkoopopbrengsten te investeren in Bonaire’s toekomst in de vorm van een donatie aan de jeugd. De Bonaire Youth Outreach Foundation (BYOF) werd daarom gekozen als begunstigde. BYOF zet zich al jaren met succes in om de Bonairiaanse jeugd kansen te geven en te helpen om zich te ontwikkelen.

Het idee voor het project ontstond enkele jaren geleden toen Cadushy Distillery- eigenaar Eric Gietman, producer Michiel “DJ Shrek” van Bokhorst en singer-songwriter Harry Schoffelen (lokaal vermaard als TAFKAH-The Artist) op het idee kwamen om een Bonaire-popsong te schrijven. “We wilden een nummer hebben dat onze liefde voor het eiland overbrengt, een song die het speciale gevoel van leven op Bonaire beschrijft,” legde Van Bokhorst uit, “en zo kwamen we al gauw op “The Spirit Of Bonaire”.”

In de vier jaar die het duurde om tot het uiteindelijke eindproduct te komen, verbonden vele lokale en internationale muzikanten zich aan het creatieve en verbroederende project. Het resultaat van hun passie en talenten is een energieke salsa-track met een vrolijke tekst. De Bonairiaanse drummer Gabi Mercera speelde de ‘wiri’ en de jonge multi-instrumentalist Robert Felida speelde bas, piano en timbales. Lokale rapper Gerald Martines voegde een Papiamentu rap-break in zijn onmiskenbare stijl toe. Het “Blue Island Collective” is daarmee een internationaal gezelschap geworden met een sterke, onmiskenbaar Bonairiaanse bodem.

Op vrijdag toonden pers en media zich enthousiast over het eindresultaat. Onder hen was legendarische radio-DJ Ferry Maat, die sinds kort op Bonaire woont. “Ik ben vereerd om op de launch party van deze speciale song aanwezig te mogen zijn. Ik ben onder de indruk. Het klinkt als een warm onthaal op Bonaire – en het heeft zeker hitpotentie!” 

Na de presentatie van de muziekvideo en een live-uitvoering van het nummer door TAFKAH en Gerald Martines volgde een dankwoord voor de donatie door BYOF-vertegenwoordiger Dennis Martinus. De MC van de avond, David Rietveld, benadrukte vervolgens nogmaals dat iedereen de CD moet kopen – want wie de CD koopt, steunt de jeugd van Bonaire! Benefiet-single “The Spirit of Bonaire” gelanceerd

De CD, inclusief drie remixes, is vanaf nu verkrijgbaar in meerdere winkels op Bonaire, en het nummer is digitaal beschikbaar op o.a. iTunes, Amazon en Spotify.

Meer informatie en gratis ringtones op www.TheSpiritofBonaire.com. Like ons op Facebook & Instagram: Spirit of Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo