Nieuws van Bonaire

Informatiebijeenkomst voor pleegoudersOp 22 augustus heeft Jeugdzorg en Gezinsvoogdij (J&G) een informatiebijeenkomst gehouden voor pleegouders op Bonaire. De directeur van J&G, de heer Curvin George, heeft de pleegouders op de hoogte gesteld van lopende ontwikkelingen.

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn de pleegouders geïnformeerd hoe de kaders voor pleegzorg in de toekomst tot stand komen. Ook is de brief van 22 juni van Staatssecretaris Blokhuis gericht aan de Tweede Kamer toegelicht. JGCN wil voor het vormen van de nieuwe kaders partners zoeken, waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld Pleegzorg Nederland. Voor pleegouders zullen focusgroepen worden opricht die mee gaan denken in dit proces. Daarnaast worden de nieuwe kaders vergeleken met de kaders van de buureilanden. De zorg voor het kind staat centraal en vormt daarmee de kaders van de pleegzorg in Caribisch Nederland.

Ook is medegedeeld dat de pleegzorgvergoeding uitgekeerd zal blijven worden. JGCN streeft er op deze wijze naar pleegouders goed geïnformeerd te houden maar ook gerust te stellen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo