Bonaire

Bonaire nu onderdeel van wereldwijd Grant Thornton accountant netwerk

De naam PriceWaterhouseCoopers (PwC) maakt plaats voor GrantThornton. Foto: Harald Linkels
Grant Thornton 2

De naam PriceWaterhouseCoopers (PwC) maakt plaats voor Grant Thornton. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk – Net als het geval is met PwC-kantoren op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, is het voormalige PwC-kantoor in Bonaire nu een kantoor van Grant Thornton. De wijziging volgt op de beslissing van de eigenaren van de lokale accountantsorganisatie in de Dutch Caribbean om de aansluiting bij PriceWaterhouseCoopers te staken en het bedrijf voort te zetten onder de vlag van accountantsorganisatie Grant Thornton.

De oorsprong van het Grant Thornton dateert uit jaartal 1904, toen Thornton & Thornton werd opgericht in Oxford, Verenigd Koninkrijk. Twintig jaar later en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan richtte de 26-jarige senior-accountant Alexander Richardson ‘Grant Alexander Grant & Co’ op in Chicago, Verenigde Staten.

De organisatie zette een eerste stap in de richting van een wereldwijde organisatie in 1979, toen de organisatie in het het Verenigd Koningkrijk en de Amerikaanse bedrijven een nieuwe gezamenlijke organisatie oprichtten. Veel van de oorspronkelijke aangesloten kantoren maken ook vandaag de dag nog deel uit van de wereldwijde organisatie, waaronder India, Costa Rica, Jamaica en Singapore.

Zeven jaar later, in 1986, veranderden de Amerikaanse en Britse bedrijven hun naam in Grant Thornton en in 1997 werd het eerste International Business Centre geopend om de grensoverschrijdende activiteiten te beheren.

Hoewel Grant Thornton een nieuwe naam is in de Dutch Caribbean, was het bedrijf al relatief aanwezig in het Caribisch gebied met een vestiging in niet minder dan 13 Caribische landen.

Volgens Grant Thornton is Caribisch Nederland een strategisch belangrijke markt, met aanzienlijke handelsstromen naar de Verenigde Staten en sterke zakelijke en culturele relatie met Nederland, en daarmee de grootste consumentenmarkt ter wereld. De voormalige PwC-Dutch Caribbean wordt hiermee in 1 klap het grootste Grant Thornton-kantoor in het Caribisch gebied.

De organisatie in de Dutch Caribbean wordt geleid door Steve Vanenburg, ondersteund door nog eens vier partners en 160 medewerkers in vier kantoren. Het bedrijf biedt een volledig dienstenpakket aan varierend van accountancy tot (belasting)advies.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo