Nieuws van Bonaire

Waarschuwing van KPCN over vals WhatsApp bericht

Er gaat sinds 18 april 2018 een foto rond via de app met een waarschuwing voor een man die vermoedelijk diefstal pleegt in huizen hier op Bonaire. Het KPCN heeft ook een bericht langs zien komen van een incident in het centrum waar een aanhouding verricht zou zijn van de bovengenoemde man.

KPCN benadrukt het feit dat deze informatie niet van KPCN afkomstig is en ook niet voldoet aan de waarheid. Het KPCN heeft ook een melding ontvangen van een groep van 4 mannen met een Latijns Amerikaanse uitstraling die zich bevonden in de binnenstad. Deze mannen vertoonden verdacht gedrag en zijn daarom staande gehouden in verband met de identificatieplicht. Gezien deze mannen geldige papieren aan konden tonen mochten ze verder gaan.

KPCN benadrukt nogmaals dat er geen enkele aanhouding is geweest met betrekking tot het bovengenoemde. En dat het bericht dat op WhatsApp en Facebook gedeeld wordt niet klopt. Dit bericht is al op verschillende eilanden gedeeld met dezelfde informatie. Het gaat hier dan ook om een zogenaamde hoax, of te wel een vals bericht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo