Kunst, Cultuur en muziek

Zaterdag boekpresentatie Ikki’s Eiland bij Addo

Auteur Auke van der Berg presenteert op zaterdag 7 april a.s. zijn boek Ikki's eiland bij Addo's bookstore.
Ikki's eiland

Auteur Auke van der Berg presenteert op zaterdag 7 april a.s. zijn boek Ikki’s eiland bij Addo’s bookstore.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Aanstaande zaterdag presenteert auteur Auke van der Berg bij Addo’s Books, Toys & Gifts zijn boek Ikki’s Eiland: De horzel van het Koninkrijk.

Voor zijn boek sprak Van der Berg met 17 bekende en minder Bonerianen, waaronder mensen als Boi Antoin, Norwin (Nòchi) Willem, Jopie Giskus en Ben Oleana. De presentatie vindt plaats om 4 uur in de middag bij Addo’s aan de Kaya Industria.

Van der Berg schetst aan de hand van de verhalen de situatie op Bonaire en de werkelijkheid op ons zonnige eiland, die volgens de auteur vaak in de schaduw verborgen blijft. Politiek, taal, geschiedenis, Nederlanders, armoede, intergratie, ons eiland, veranderingen en de taxi chaffeur komen volgens de introductie van zijn boek, allemaal in het heldere daglicht te staan.

Van den Berg is ook Facebook te volgen met korte stukjes over situaties die met Bonaire te maken hebben. Hij valt op door een komische, ietwat cynische kijk op de gang van zaken op het eiland en de positie van Bonaire in het Koninkrijk.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo