Bonaire

Meer en betere afvalvoorzieningen langs de kust

Kralendijk – Misschien heeft u ze al gezien. De nieuwe betonnen hokjes langs de kust waarin afvalbakken staan. Net op tijd gereed voor het drukke kampeerweekend met Pasen.

Op veelbezochte plekken langs de kust heeft het Openbaar Lichaam Bonaire samen met Selibon nieuwe afvalvoorzieningen geplaatst. De voorzieningen bestaan uit betonnen hokjes  waarbinnen afvalbakken staan. De afvalbakken zijn bedoeld voor het afval van  strandrecreanten. Aan de buitenkant van de betonnen bakken is soms ook een metalen afvalbak gezet. Deze metalen bak is speciaal bedoeld voor houtskool. Houtskool kan het strand vervuilen en is ook slecht voor de koraalriffen. De overheid en Selibon verzoeken iedereen dringend om de afvalbakken te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.

Door de nieuwe voorzieningen hebben recreanten veel meer mogelijkheden om hun afval op een nette manier achter te laten. De betonnen hokjes voorkomen dat de wind de afvalbakken omblaast of dat ezels de bakken omgooien. De afvalvoorzieningen maken deel uit van het project “Ecologisch herstel van Lac en het zuidelijk kustgebied” dat wordt gefinancierd met de natuurgelden van het Rijk.

Meer info:  https://bibadinaturalesa.com 

Deel dit artikel