Bonaire

Status herstel slavenhuisje bij witte pan

Kralendijk – In de nacht van 7 november 2017 vond er een eenzijdig ongeluk plaats ter hoogte van de slavenhuisjes bij Witte Pan (Kabayé). Hierbij ramde de chauffeur een huurauto frontaal tegen een van de slavenhuisjes. De schade aan het slavenhuisje is enorm.

De directie Ruimte & Ontwikkeling heeft na opname van de schade contact gehad met het bedrijf voor schaderegistratie. Er is tevens gesproken met de general manager van het autoverhuurbedrijf dat de auto verhuurd had. Een claim procedure kan lang duren omdat het om een beschermd monument gaat. Deze kwestie zal nog verder uitgezocht moeten worden. Hierdoor heeft het Openbaar Lichaam Bonaire nog geen stappen kunnen ondernemen om het slavenhuisje op te ruimen om deze hierna te restaureren.

Vanuit het bedrijfsleven is er belangstelling getoond om het slavenhuisje kosteloos te restaureren. Met name een  aannemer die op Bonaire verschillende projecten heeft uitgevoerd ( en nog steeds uitvoert), wil graag iets teruggeven aan de Bonairiaanse gemeenschap. De restauratiewerkzaamheden kunnen starten zodra het bestuurscollege akkoord is gegaan met dit voorstel.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo