Bonaire

R.E.G.S. veroordeeld tot 17 jaar cel

De man R.E.G.S. is woensdag 31 januari veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar. Dit voor doodslag van de vrouw Adriana Morales de Florencio in de maand april 2017 op Bonaire en illegaal vuurwapenbezit. De eis van de Officier van justitie (OvJ) in deze zaak was 22 jaar.

Het betreft het onderzoek “Saturnus”. De rechter vond moord niet bewezen. Doodslag daarentegen wel. Nabestaanden kregen eens schadevergoeding toegekend van 1.107,70 USDollar. De eis tot schadevergoeding van 20.880 USDollars aan immateriële schade werd niet toegekend.

Rocargo

De rechter heeft het R.E.G.S. kwalijk genomen dat hij de vrouw met drie messteken in de hals van het leven heeft beroofd. Verder heeft hij getracht het misdrijf te verhullen door haar te begraven. De verdachte heeft zich, volgens de rechter, schuldig gemaakt aan een van de zwaarste misdrijven die de wet kent. Hij heeft het slachtoffer het meest fundamentele recht waarover de mens beschikt ontnomen, namelijk het recht op leven. “Het verlies van het leven is onomkeerbaar en leidt nu tot enorm verdriet en levenslang gemis bij de naasten van het slachtoffer”, aldus de rechter in haar uitspraak.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo