Geen categorie

MCB sluit nu ook Rinconbranch; assistentie voor inwoners

MCB

De MCB, die dit jaar een nieuw filiaal opende in het centrum van Kralendijk, heeft besloten de branch in Rincon te sluiten. Foto: MCB

Door Harald Linkels

Kralendijk- Nadat de Maduro & Curiëlsbank Bonaire (MCB) eerder al haar filiaal op de luchthaven sloot omdat het handhaven ervan in economische zin niet meer uitkon, gaat nu het doek vallen voor het filiaal in Rincon. De MCB zegt in een persbericht dat zij beseft dat het gaat om een pijnlijke beslissing die hard aan zal komen.

Een groep bezorgde burgers begon, na het bekendworden van de maatregel, met een handtekeningenactie waarin het besluit van de grootste bank op het eiland werd afgekeurd.

De MCB zegt nu dat zij een aantal sessies gaat organiseren om inwoners in Rincon bij te staan met de electronische diensten die de bank aan blijft bieden. Het gaat daarbij vooral om de mogelijkheden die de betaalautomaten bieden en bankieren via het internet.

De MCB organiseert op 5 en 6 januari twee eerste bijeenkomsten waarbij zij klanten zal helpen die nog niet beschikken over bijvoorbeeld en Maestro PIN-pas of die nog niet geregistreerd zijn voor de Online Banking service die de bank biedt. Ook zal uitleg worden gegeven over het doen van betalingen met de PIN-pas.

De MCB wijst er wel op dat zij, om klanten te kunnen registreren voor een PIN-pas of internet banking, zij wel een geldig identiteitsbewijs mee dienen te brengen.

Hoewel de bank zegt te begrijpen dat de genomen beslissing spijtig is voor de inwoners van Rincon, zegt zij anderzijds er zeker van te zijn dat zij de burgers van het dorp een goede service kan blijven bieden met de alternatieven die de bank to haar beschikking heeft.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo