Bonaire

Echo zoekt hulp bij boomaanplant

Kralendijk – Op zaterdagochtend 2 december organiseert Echo opnieuw een boomplant evenement. Het plan is om ongeveer 700 bomen van veertig verschillende inheemse soorten te planten.

De aanplant gebeurt dit keer in het Washington-Slagbaai National Park. Vrijwilligers kunnen om acht uur bij de toegangspoort van het park verzamelen. Echo zorgt voor vervoer naar  het terrein waar de bomen in de grond worden gezet. Alle plantgaten zijn al gegraven, dus er is alleen hulp nodig bij het in de grond zetten van de bomen.

De  boomplantdag van 18 november jl. was een groot succes. Met 36 vrijwilligers zijn 1.000 bomen geplant in de omgeving van Fontein langs de weg tussen Playa en Rincon. Onder de vrijwilligers was een grote groep van de St. Michael scoutinggroep uit Rincon.

Het doel van de aanplant is om de droge bossen van ons eiland te herstellen. Daarmee krijgen inheemse dieren, zoals de Lora (de geelgeschouderde Amazone-papegaai), een betere leefomgeving en een groter voedselaanbod. De bomen worden geplant in omheinde gebieden over het hele eiland. Echo heeft al zeven van deze gebieden omheind en zal de komende maanden meer bomen planten. Het is een project in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. De financiering is afkomstig uit de natuurgelden van het Rijk. Uiteindelijk moeten in tien omheinde gebieden van één hectare in totaal ongeveer 20.000 inheemse bomen worden geplant.

Meer informatie over de boomplantdagen vindt u op de Facebook-paginas van Echo (www.facebook.com/EchoBonaire.org) en Nos ta Biba di Naturalesa @NTBDN

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo