Bonaire

Sail, Walk & Triathlon

In het weekend van zaterdag 16 december en zondag 17 december 2017 organiseert Budget Marine in samenwerking met Indebon en vele anderen het jaarlijkse Bonaire Waterfront Events Sportweekend. Het doel van het sportweekend is om inwoners van Bonaire te laten bewegen en hen kennis te laten maken met de diverse sportverenigingen op het eiland. Het geeft de sportclubs tevens de mogelijkheid om hun sport te promoten en fondsen te werven om hun positie als club te versterken.

Gedurende het weekend worden de volgende sportactiviteiten beoefend waar iedereen welkom is om deel te nemen:

Zeilwedstrijden
5 km Santa Hat wandeltocht
5 km hardloopwedstrijd
1/8e Triatlon (sprintafstand)
Mini Triatlon voor de beginnende sporter
Sportfestival georganiseerd door diverse sportclubs
Kinderactiviteiten
Alle sportfederaties, clubs, teams of fitness groepen krijgen de mogelijkheid om zich te presenteren en hun sport te promoten. De clubactiviteiten concentreren zich aan de waterkant vanaf Plaza di Regatta tot aan Kanta di Awa. Sommige clubs organiseren een show en anderen organiseren weer een tournooi. De voorverkoop van barbecue tickets wordt door de diverse sportorganisaties georganiseerd en daardoor wordt er een grote publieke opkomst verwacht. Gedurende het weekend is er muzikaal entertainment en er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Elk jaar gaan de opbrengsten van de Bonaire Waterfront Events naar een goed doel om die financieel te ondersteunen. Dit jaar is de keuze gevallen op het project “Boto di Piskado” die authentieke Bonairiaanse vissersboten restaureert.

Sportclubs die willen deelnemen kunnen zich aanmelden bij Pam Teitel van Budget Marine via email Bonaire@budgetmarine.com of via telefoonnummer +599-717-3710.

Deel dit artikel