Bonaire

Nieuwe kans om Bonaire groener te maken

Kralendijk – Komende zaterdag 18 november gaat de stichting Echo opnieuw 1.000 bomen inheemse planten op ons eiland. Vrijwilligers zijn welkom om een handje te helpen.

Het nieuwe terrein waar onder leiding van Echo bomen worden geplant, ligt langs de weg tussen Playa en Rincon in de omgeving van de afslagen naar Boka Onima en Fontein. Het gaat om 1.000 bomen van ongeveer veertig verschillende inheemse boomsoorten. Alle plantgaten zijn al gegraven en het gebied is al omheind. De vrijwilligers die zaterdag aan de slag gaan hoeven alleen de boompjes daadwerkelijk in de grond te zetten.

De actie maakt deel uit van een herbebossingproject van het openbaar lichaam Bonaire dat uit de natuurgelden van het Rijk wordt gefinancierd en door Echo wordt uitgevoerd. Het doel van dit project is om tien omheinde gebieden van één hectare aan te leggen met in totaal ongeveer 20.000 bomen. Echo heeft al zeven van deze gebieden omheind en zal de komende maanden doorgaan met het aanplanten van bomen. Uiteindelijk moet dit bijdragen aan het herstel van het droge bossen op ons eiland. Hierdoor kunnen inheemse dieren en vogels, zoals de Lora (de geelgeschouderde Amazone- papegaai), makkelijker aan voedsel komen en krijgen ze een betere plek om te leven.

Meer informatie over de boomplantdagen vindt u op de Facebookpaginas van Echo en Nos ta Biba di Naturalesa: www.facebook.com/EchoBonaire.org en https://www.facebook.com/NTBDN

Deel dit artikel