Bonaire

Conferentie tegengaan witwassen op Bonaire

De Financial Intelligence Unit (FIU) en het Openbaar Ministerie (OM) BES organiseren op 19 december 2017 de conferentie “Tegengaan van witwassen en vastgoedfraude op Bonaire”. Experts uit Curaçao en Nederland zullen spreken over witwassen en vastgoedfraude en wat deze fenomenen kunnen betekenen voor de onroerendgoedmarkt op Bonaire.

Het doel van de bijeenkomst is het vergroten van inzicht in de risico’s van witwasmogelijkheden en malafide investeringen in vastgoed, voor de economie en samenleving van Bonaire en het aan de orde stellen van de mogelijkheden om de risico’s te verkleinen. Vanuit de gedachte dat repressieve aanpak niet het enige antwoord op deze bedreigingen kan zijn.

Onderwerpen die aan bod zullen komen: aspecten die het risico op witwassen beïnvloeden; verschijningsvormen van witwassen; overheidstoezicht en overheidsmaatregelen; verantwoordelijkheden van overheid en markt en paneldiscussie met publiek.

Geïnteresseerden voor deelname kunnen zich melden met naam, functie en contactgegevens via email bij sanne.mertens@omcarib.org Aanmelden kan tot en met 20 november. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo