Bonaire

Onderzoek naar impact zonnebrandcrèmes op Bonaire

Foto – Diana Slijkerman

In november 2017 zal Wageningen Marine Research vervolg geven aan het onderzoek naar de impact van zonnebrandcrèmes, met de Uv-filter Oxybenzone, op ons koraalrif. De nieuwe studie vindt plaats in het gebied van Sorobon/Lac Bay en wordt in samenwerking met STINAPA, Boneiru Duradero en het Wereld Natuur Fonds in Nederland uitgevoerd.

Sorobon is voor cruise toeristen een van de meest favoriete plekken om te genieten van zon, zee en strand. Het aantal bezoekers op Sorobon is sterk gegroeid als direct gevolg van een gestage toename van het aantal cruiseschepen dat Bonaire bezoekt. Om die reden is het onderzoek gepland rondom piekmomenten, zoals in november wanneer er op drie achtereenvolgende dagen een cruiseschip aanlegt in de haven van Bonaire. Wageningen Marine Research gaat onderzoeken of de toegenomen hoeveelheid bezoekers van invloed is op de concentratie van UV-filters, zoals Oxybenzone, in het water van Sorobon. Er zullen watermonsters worden genomen en het researchteam zal tevens korte interviews afnemen met zoveel mogelijk strand bezoekers.

Dr. Diana Slijkerman geeft, op dinsdag 31 oktober 2017 om 19.00 uur bij CIEE, een presentatie over de mogelijke milieueffecten van Oxybenzone. U bent welkom om deze presentatie bij te wonen en meer te leren over het onderzoek op Bonaire.

Deel dit artikel