Bonaire

Project Bonaire AlgaePARC ontvangt subsidie van OCTA

Kralendijk – Woensdag 18 oktober  heeft plaatsgevonden in het kader van het project Bonaire AlgaePARC  een projectmeeting plaatsgevonden. Dit project, dat een samenwerking is tussen Wageningen Universiteit, reisorganisatie TUI, Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van Economische zaken, heeft subsidie van de Europese Unie (OCTA) gekregen. De Europese Unie wil, net als het Openbaar Lichaam Bonaire, innovatie en diversificatie van de economie stimuleren.

Het geld van de subsidie wordt momenteel gebruikt voor een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar het op commerciële schaal produceren van micro-algen. Prof. Dr. Rene Wijffels en zijn team voeren dit onderzoek namens Wageningen Universiteit uit. Ook zullen twee PhD’s, waarvan één afkomstig is van Bonaire, de komende 4 jaar aan het project werken.

Rocargo

Micro-algen kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Hierbij kan gedacht worden aan vee- en visvoer maar ook hoogwaardigere producten als cosmetica of bio-fuel. Op een later moment zal duidelijk worden welke productievariant voor Bonaire het meest aantrekkelijk is. Als alles volgens planning blijft verlopen, kunnen de onderzoekers in het 2e kwartaal van 2018 de resultaten presenteren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo