Bonaire

Grote actie in wijk Rincon

Onderzoek KPCN en OM BES in Rincon

In de wijk Rincon is al geruime tijd overlast van drugsverkoop. KPCN (Korps Politie Caribisch Nederland) heeft hier aandacht voor, maar op heterdaad betrappen door een politiepatrouille is niet altijd mogelijk. In de maand september is door de KPCN, onder leiding van het OM, een strafrechtelijk onderzoek gestart onder de naam “Buena Vista”. Dit onderzoek is geënt op de overtreding van de Opiumwet BES. In dit lopend onderzoek heeft het KPCN in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) BES, KMar, RST en Douane (+\- 60 personen) vrijdag gekozen om met een grootscheepse actie in te grijpen. Er zijn ’s morgens vroeg huiszoekingen verricht in 12 woningen in de wijk Rincon. Dit in aanwezigheid van twee Officieren van justitie (OvJ’s)

Tijdens deze actie is er een drietal mannen aangehouden, zijnde:
Man SSGB 30 jaar oud in verband met overtreding van de Opiumwet BES.

Man RRNS 32 jaar oud in verband met overtreding van de Opiumwet BES.

Man AVCM 42 jaar oud in verband met overtreding van de Opiumwet BES en overtreding van de Vuurwapenwet BES

Deel dit artikel

RocargoRocargo