Bonaire

CBS: Stijging vliegbewegingen in tweede kwartaal 

Flamingo Airport

In het tweede kwartaal vlogen vliegtuigen 5 190 keer van en naar Caribisch Nederland. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016 is dit een stijging van 5,7 procent. Zowel op Bonaire als op Sint Eustatius steeg het aantal vluchten. Op Bonaire bedroeg de stijging 7,6 procent en op Sint Eustatius 11,7 procent. Op Saba daalde het aantal vliegbewegingen met 11,7 procent.

Met 2 980 vliegbewegingen is het vliegveld van Bonaire de drukste luchthaven van Caribisch Nederland. Sint Eustatius staat op nummer twee met 1 520 bewegingen in het tweede kwartaal. Saba is het kleinst met 680 vliegbewegingen.

Daling van en naar Bonaire

Het aantal vliegbeweging nam toe, maar de hoeveelheid passagiers dat van en naar Caribisch Nederland vloog, nam in het tweede kwartaal af met 4,9 procent. Op Bonaire daalde het aantal aankomende en vertrekkende passagiers met 7,1 procent, op Saba 1,1 procent. Op Sint Eustatius steeg het aantal verwerkte passagiers met 5,2 procent.

In totaal vlogen 76,6 duizend passagiers in het tweede kwartaal van of naar Bonaire. De meeste passagiers (50 procent) hadden als directe herkomst of bestemming Curaçao. Op de tweede plek stond Amsterdam met 24 procent.

De waarde van de via de lucht ingevoerde goederen van en naar Caribisch Nederland bedroeg in het tweede kwartaal 6,5 miljoen Amerikaanse dollars. In vergelijking met een jaar eerder betekende dit een stijging van bijna 39 procent.

Deel dit artikel