Bonaire

Nieuw Havenkantoor aanwinst voor stadsgezicht

Het nieuwe havenkantoor is een aanwinst voor het standsgezicht en met name bij aankomst vanaf zee. Foto: BES-Reporter.

Het nieuwe havenkantoor is een aanwinst voor het standsgezicht en met name bij aankomst vanaf zee. Foto: BES-Reporter.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Het nieuwe gebouw van het Havenkantoor, onderdeel van de organisatie van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), is een ware aanwinst voor het aangezicht van Kralendijk, vooral vanaf zee gezien. Het nieuwe onderkomen was hoog nodig, gezien de staat van het oude kantoor binnen de muren van Fort Oranje.

Het nieuwe Havenkantoor ligt direct naast het fort en achter de parkeerplaats van het gebouw van het Openbaar Ministerie.

Het gebouwtje waarin het nieuwe Havenkantoor nu gevestigd is, stond een ruim aantal jaren leeg en was al niet meer in een al te beste staat. Na een grondige renovatie en verfbeurt, ziet het er weer keurig uit en levert het een positieve bijdrage aan de eerste indruk die vooral toeristen zullen hebben van de waterkant.

Het Havenkantoor was afgelopen week druk bezig met de verhuizing en zou vanaf komende week operationeel moeten zijn op de nieuwe lokatie. Op het gebouw ontbreekt nog een bord, waardoor voor bezoekers nog niet altijd duidelijk zal zijn waar het Havenkantoor nu gevestigd is.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo