Bonaire

De Indebon gaat lesgeven in de wijken

Kralendijk – Conform het sportbeleid ‘Bonaire Actief en Gezond’ gaat de Indebon ingaande september lesgeven in de wijken van Bonaire. Het doel van het Bonairiaanse eilandsbestuur is om de coherentie, veiligheid, gezondheid en rust terug te doen keren in de wijken. Dit betekent dat de Indebon-medewerkers niet langer les gaan geven op de basisscholen. De Indebon zal o.a. wedstrijden van verschillende typen sport gaan organiseren tussen de wijken. Ook zal er begonnen worden met trainingen van verschillende sporten voor de jongste kinderen. Dit moet uiteindelijk uitmonden in verschillende sportwedstrijden tussen de wijken.

Behalve wedstrijdsport zal de Indebon ook, in samenwerking met de Stichting Professionele Kinderopvang (PKO), zorgdragen voor het organiseren van verschillende andere soorten activiteiten. Het is de bedoeling om activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren van 4 tot 17 jaar in onze wijken.

Naast de bezigheden voor kinderen in de middaguren, zullen er ook activiteiten zijn voor alle leeftijden. Dit beleid is in overeenstemming met het gezondheidsbeleid en het sociaal beleid van de Bonairiaanse overheid. Met deze stap wil het eilandsbestuur dat alle instanties samenwerken om mee te helpen zaken zoals samenhang, veiligheid, rust en gezondheid terug te laten keren bij onze bevolking. Voor wat betreft de wijkactiviteiten zal de Indebon binnenkort een programma met alle activiteiten in de verschillende wijken uitgeven. In samenwerking met de eerder genoemde Stichting Professionele Kinderopvang en de sportorganisaties zal er ook gezorgd worden voor transport voor de kinderen die op een andere plek moeten gaan sporten. Alle kinderen en ouders die interesse hebben kunnen binnenkort meer informatie verwachten over deze nieuwe aanpak die in het belang van onze bewoners is.     

Deel dit artikel