Bonaire

Nieuwe boeken in de boekenhoek Openbare Bibliotheek

Kralendijk – De Openbare Bibliotheek heeft het genoegen hun boekenhoek te presenteren. Alle leden en degenen die lid willen worden, zijn uitgenodigd om langs te komen en kennis te maken met de boekenhoek. Regelmatig worden de nieuwe boeken die aankomen tentoongesteld in een speciale hoek zodat alle volwassenen, jongeren en kinderen daarvan op de hoogte zijn.

De Bibliotheek heeft boeken over verschillende onderwerpen en in verschillende talen om aan te bieden aan haar leden die gebruik maken van de Bibliotheek en ook aan degenen die lid willen worden. Er zijn ook Caribische boeken. Dit zijn boeken van lokale schrijvers in het papiamentu.

Voor kinderen en jongeren is het boek van de auteur Sophie Haynes met de titel ‘Verhandeld: ik was het slachtoffer van een loverboy’ binnengekomen. Dit boek is gebaseerd op het echte leven. Voor volwassenen heeft de Bibliotheek pas het boek van de schrijfster Asja Tsachigova, getiteld ‘De levensstijl methode: breng je gezondheid op topniveau & bereik je ideale gewicht’ ontvangen. Dit boek leert je hoe je je manier van leven kan veranderen en hoe je gezonder kan eten. Ook voor degenen die in verwachting zijn  heeft de Openbare Bibliotheek boeken. Het gaat hier om de ‘Zwangerschapsbijbel’. Het is een boek vol theorieën en praktische zaken vanaf het begin tot aan het eind van de zwangerschap.

Voor de kinderen en jongeren die van de voetbalsport houden is het boek van de auteur Michel Punga binnengekomen. De titel van het boek is ‘Jeugdvoetbaltraining’.  Dit is een boek dat als leidraad kan dienen voor kinderen en jongeren die de voetbalsport beoefenen door hen voetbaltechnieken te leren om zo een profvoetballer te worden. Voor de liefhebbers heeft de bibliotheek heel veel stripboeken ontvangen. Eén van de bekende stripschrijvers is Jean-Yves Ferri en de titel van zijn meest recente boek is ‘Asterix bij de pieten’. Een humoristische strip met veel tekeningen die fijn om te lezen is.

Voor de kinderen die graag boeken met veel plaatjes lezen hebben wij het boek ‘De blauwbloezen: mijn broer de indiaan’ ontvangen. De Openbare Bibliotheek heeft veel meer boeken over verschillende onderwerpen en voor verschillende leeftijden. Iedereen die al lid is en anderen die lid willen worden zijn welkom. U kunt de facebookpagina ‘Biblioteka Públiko Boneiru’ ‘liken’, om zo op de hoogte te blijven van de nieuwe boeken die in de boekenhoek binnenkomen en van hun maandelijkse activiteitenlijst.

De openingsuren van de Openbare Bibliotheek zijn:

maandag       13.00 – 17.00     

dinsdag          08.00 – 18.00 

woensdag      08.00 – 17.00       

donderdag    08.00 – 18.00          

vrijdag           08.00 – 16.30

zaterdag        08.00 – 12.00

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo