Bonaire

Ruim zeven miljoen kiezers doen mee aan referendum in Venezuela

Referendum Venezuela

Meer dan zeven miljoen kiezers hebben zondag 16 juli meegedaan aan het referendum welke georganiseerd werd door de oppositie in Venezuela. Kiezers werd gevraagd of ze vervroegde verkiezingen willen, of er een nieuwe volksvergadering moet komen en of het leger de huidige grondwet moet beschermen.

Academici die de stemming volgen zeggen dat de kiezers de plannen van de regering om een nieuwe constituerende vergadering in te stellen, sterk hebben veroordeeld.

Rocargo

De Venezolaanse president Maduro wil een nieuw burgerparlement om de Nationale Vergadering haar macht te ontnemen en zo de grondwet te kunnen herschrijven.

Het plan van president Maduro zal op 30 juli voorafgaan aan een stemming voor de nieuwe constituerende vergadering. De 545 leden van dit orgaan zullen de macht hebben om staatsinstellingen te ontbinden, inclusief de Nationale vergadering waar de oppositie partijen in de meerderheid zijn.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo