Veiligheid & openbare orde

Rechtzaak moord op politieagent Bakx van start

Rechtzaak moord op politieagent Bakx van start

Kralendijk- Vanochtend  is op Bonaire de inhoudelijke behandeling van de zaak rond de moord op de politieagent Ferry Bakx van start gegaan. Bakx werd in de nacht van 17 op 18 augustus 2016 doodgeschoten. Zeven mannen staan terecht, zes uit Venezuela en één uit Bonaire.

Er zijn drie dagen uitgetrokken voor de rechtzaak. De rechtbank zal het dossier met de verdachten bespreken en zal vragen stellen. Daarna houdt de Officier van Justitie zijn requisitoir en eindigt met de strafeis.

Rocargo

In februari van dit jaar vond de pro-formazitting van de zaak plaats. De zaak werd toen nog niet inhoudelijk behandeld. Tijdens de pro-formazitting februari boden enkele verdachten hun excuses aan voor het veroorzaakte leed en de veroorzaakte onrust in de samenleving. Ook bleek tijdens die zitting dat het zevental al andere overvallen en misdrijven in voorbereiding had.

Omwille van de omvang van de zaak, is de rechtbank tijdelijk verhuisd naar de sporthal aan de Kaya Nieuw Amsterdam.

 

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo