Geen categorie

Laatste dag aanvragen gezondheidskaart Dia di Rincon

Kralendijk – De afdeling Samenleving en Zorg die onder de Directie Toezicht en Handhaving valt, doet een beroep op alle personen die op een of andere manier in contact komen met eten en/of drinken tijdens de activiteiten rondom de ‘Dia di Rincon’ om de nodige stappen te ondernemen om voordat deze activiteiten plaatsvinden de zgn. gezondheidskaart of blauwe kaart aan te vragen. De laatste dag waarop de  gezondheidskaart/blauwe kaart aangevraagd kan worden i.v.m. de viering van de ‘Dia di Rincon’ is a.s. donderdag 13 april 2017.

Deze blauwe kaart doet dienst als een paspoort om elke keuken, eettent, truck of lokaliteit, waar de persoon in contact komt met voedingswaren, binnen te kunnen stappen en er te werken. Zonder deze kaart is het onmogelijk om ergens te werken waar er sprake is van bereiding en verkoop van voedingswaren.

De betrokken personen moeten ook zorgen voor een goede persoonlijke hygiëne en een goede hygiëne in de ruimte(s) waar eten, drinken en lekkernijen worden bereid en verkocht. De voedselveiligheid wordt gecontroleerd en gegarandeerd op basis van de HACCP-normen die internationaal worden toegepast.

Namens het eilandsbestuur is de directie Toezicht en Handhaving verantwoordelijk voor het waarborgen van de publieke gezondheid door middel van bewustwordingsprogramma’s en controles die gedurende deze tijd worden aangeboden en uitgevoerd. De betrokken afdeling voert routine-controles uit en geeft advies op basis van verzoeken die persoonlijk, telefonisch of via de mail aan ons kantoor gedaan worden. Wij registreren alle klachten en tips die bij ons binnenkomen en handelen ze als prioriteit af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Samenleving en Zorg via +5997174800 of bisami_th@bonairegov.com. U kunt ook persoonlijk langskomen bij de Kaya Korona 89.

Deel dit artikel