Onderwijs

Dag van de Leerplicht

Wat is de Dag van de Leerplicht?

Kralendijk – Tijdens de Dag van de Leerplicht staan wij stil bij het recht op onderwijs. Dit jaar vindt de dag plaats op donderdag 16 maart 2017. Het doel is om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In de BES eilanden is het recht op onderwijs goed geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door tijdens de Dag van de Leerplicht meer bewustzijn te creëren en jongeren te stimuleren door te zetten, willen we uiteindelijk schooluitval terugdringen.

Wat is de leerplicht?

Volgens de huidige leerplichtwet BES  moeten kinderen en jongeren verplicht naar school vanaf hun 4de  tot en met het schooljaar waarin ze 16 jaar worden. Dit heet de volledige leerplicht. Onderwijs is belangrijk, omdat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen en kunnen bouwen aan een goede toekomst.

Na de volledige leerplicht geldt de kwalificatieplicht. Dit houdt in dat alle jongeren tot hun 18e jaar onderwijs moeten volgen, tenzij ze een startkwalificatie hebben. Een startkwalificatie is een havo, vwo- of MBO2-diploma. Dit biedt jongeren een betere kans op de arbeidsmarkt en het helpt hen makkelijker een baan te vinden.

Rocargo

Voor meer informatie over de leerplicht, zie:

– www.bonairegov.com/nl/onderwijs/leerplicht
– www.ingrado.nl
facebook:  Leerplicht Bonaire

Illeana Clara
Leerplichtadministratie


Harlton “Onnie” Emerenciana en Jemima Martis
Leerplichtambtenaar

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo