Onderwijs

Brede School Papa Cornes wint dicteewedstrijd

Kralendijk – Vier leerlingen van de Brede School Papa Cornes zijn winnaars geworden van de dicteewedstrijd 2017.

Op 21 februari heeft de SKAL in samenwerking met de ‘Fundashon Akademia Papiamentu’ een dicteewedstrijd georganiseerd die gewijd was aan dhr Carlos Nicolaas vanwege zijn bijdrage aan de literatuur en de strijd voor erkenning van het Papiamentu.

Zeven basisscholen met in totaal 218 leerlingen uit groep 7 en 8 hebben meegedaan.

Als winnaars zijn Edumar Huaman Miranda, Eloy Godoy, Shantey Thomas en Timothy Richards.

Gedeputeerde Nina den Heyer heeft namens het eilandsbestuur van Bonaire alle deelnemers gefeliciteerd en daarbij benadrukt dat dit het tweede opeenvolgende jaar is dat de Brede School Papa Cornes de dicteewedstrijd wint.

Ter afsluiting vond de prijsuitreiking plaats aan de winnaars. Juf Diana Kroon van de Brede School Papa Cornes mocht de Carlos Nicolaas-prijs in ontvangst nemen. Ook de familie Nicolaas heeft de jonge prijswinnaars gefeliciteerd en hen een kadobon van Addo’s Bookstore overhandigd.

Op de bijgevoegde foto’s is de prijsuitreiking door gedeputeerde Nina den Heyer te zien, de voorzitter van Fundashon Akademia Papiamentu Elsmarie Beukenboom, vertegenwoordiger van de SKAL Felix Thomas en de vertegenwoordigers van de familie Nicolaas: Rose Marie Abraham-Nicolaas en Joan Martin-Nicolaas.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo