Geen categorie

Raad van de kinderen Bonaire” investering in de toekomst”

Kralendijk – Op 7 maart 2017 vond de aftrap plaats van de Raad van Kinderen op Bonaire. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden was hierbij aanwezig. Zij was hier als oprichter van de Missing Chapter Foundation. De Missing Chapter Foundation en Unicef Nederland zijn de initiatiefnemers van de Raad van Kinderen.

De Raad van Kinderen laat kinderen structureel meedenken met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. De gezaghebber Edison Rijna heeft de aftrap geopend met een speech waarin hij aangaf dat de Raad van Kinderen een mooie start is om de Bonairiaanse kinderen te versterken. Een goed begin om hen te leren dat het vormen en delen van een eigen mening ook respectvol kan zijn. Hun stem telt en daar gaan wij ook daadwerkelijk iets mee doen.

Kinderen hebben een innovatieve en vaak frisse en simpele blik op de wereld. Gebruikmaken van deze frisse denkkracht ziet de gezaghebber als een win-win situatie voor ons allen. Hij vindt het belangrijk dat niet alleen de participatie van kinderen, maar ook hun binding met Bonaire vergroot wordt. Alleen het besef van het verleden kan ons het heden doen verstaan. Het vraagstuk van het Openbaar Lichaam Bonaire voor de Raad van Kinderen heeft daarom te maken met de Bonairiaanse geschiedenis en cultuur.

Tenslotte gaf de gezaghebber aan dat hij de Raad van Kinderen als een investering in de toekomst ziet. Hij vindt het versterken van de Bonairiaanse kinderen daarom erg belangrijk zodat ze later tot sterke, kritische en vooral respectvolle volwassenen opgroeien.

Deel dit artikel