Politie & Justitie

Bijstand uit Nederland voor zaken “Alapaha” en “Alamo”

In de onderzoeken “Alamo” en “Alapaha” ( 2 laatste 2 moorden ) heeft KPCN bijstand gekregen van de Nationale Politie in Nederland. Zoals eerder gemeld wordt het onderzoek Alapaha uitgevoerd door een zogenaamd TGO (Team Grootschalig Optreden). In onderzoeken naar zeer ernstige vormen van criminaliteit wordt vaker door politie en OM gekozen om een TGO op te starten als het onderzoek gecompliceerd is en om die reden veel capaciteit en/of bijzondere expertise nodig is. Om al die recherchecapaciteit gecoördineerd en volgens een plan in te zetten, hanteren TGO’s vaste manieren van werken. Om de rechercheurs van KPCN in het TGO aan te vullen en rechercheurs met bijzondere expertise beschikbaar te krijgen is bijstand van de Nationale Politie aangevraagd. Bij de bijzondere expertise valt te denken aan extra forensisch rechercheurs en informatie-analisten.
In totaal zijn 10 rechercheurs uit Nederland gearriveerd. Voor een deel wordt de bijzondere expertise ook ingezet in het onderzoek Alamo. De onderzoeksteams blijven vanzelfsprekend onder verantwoordelijkheid van Korps Politie Caribisch Nederland.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo